A fehérjékkel kapcsolatban az egyik legfontosabb mutató a biológiai érték (BV).
A BV azt mutatja meg, hogy az adott táplálék mekkora része hasznosul valójában, tehát mennyire emészthető az adott tápanyag.
A növényi fehérjék általában nehezebben emészthetőek, mint az állati eredetűek, ezáltal jóval kevesebb hasznosul belőlük, így a biológiai értékük is alacsonyabb.
A tejsavó a sajtgyártás egyik mellékterméke, amiről csak nemrég derült ki, hogy rendkívül gazdag fehérjeforrás.
Olyannyira, hogy mikor a biológiai értéket kitalálták, még 100 volt a maximum érték, amit a tojás jelentett – ám a tejsavó protein 104-es BV értékkel rendelkezik.
Nem csoda, hogy minden sportolónak ez a táplálékkiegészítő az elsődleges választása, hiszen a pozitív tulajdonságainak listája jóval hosszabb, mint azt elsőre gondolnánk.
A tejsavó fehérjét whey proteinnek is nevezik, és hasznosulásán kívül másik fontos előnye, hogy rendkívül gyorsan szívódik fel.
Ahogy azt már a fehérje termékkínálatunkat felvonultató oldalon is írtuk, a fehérje porokat és a protein shaket elsősorban edzések után érdemes fogyasztani, illetve a felkelés utáni órákban, reggeli gyanánt.
A whey fehérje tökéletes megfelel erre a célra, hiszen kevesebb, mint fél óra alatt képes teljesen felszívódni, ezáltal hihetetlenül gyorsan tölti fel az edzések vagy éjszakai alvás során kiürült glikogén raktárakat.
További előnye, hogy a whey protein por rendkívül jól oldódik vízben, ezáltal nagyon egyszerűen és könnyen fogyasztható.
A mai hatalmas termékkínálatnak hála pedig az ízében és az egészségügyi hatásokban sem marad el más táplálékkiegészítőktől!
Magyarország két népszerű táplálékkiegészítő márkája, a Scitec és a BioTech USA több nagyszerű tejsavó fehérjével is rendelkezik, amelyek egytől egyig megtalálhatóak széles kínálatunkban.
Legyen szó akár a Scitec Nutrition-ről, akár a BioTech USA-ról, a két cég fehérje készítményei 100%-ban biztonságos termékek, amelyek mind-mind szigorú ellenőrzésen esnek át, mielőtt a webshopok kínálatába kerülnek – világszerte pedig több millió komoly eredményeket elérő, elégedett fogyasztóval büszkélkedhetnek.
Webshopunkban rengeteg ízt kínálunk, hogy a whey protein ne csak rendkívül hatásos, de ízletes élmény is legyen.
Ám célszerű kiemelni a két cég legnépszerűbb termékét is, amelyek ma már szinte eggyé váltak a “tejsavó fehérje” kifejezéssel.
A Scitec zászlóshajója, a 100% Whey Protein Professional nem véletlenül vált a piac egyik legmeghatározóbb termékévé, hiszen rengeteg finom ízben, remek oldódással, mindenfajta hozzáadott cukor, pálmaolaj vagy glutén nélkül kapható.
Hasonló vélemények mondhatóak el a BioTech USA egyik legnépszerűbb termékéről, az Iso Whey Zero-ról, amely – ahogy azt a neve is sugallja – teljesen cukormentes, emellett pedig laktózt, glutént, pálmaolajat, tartósítószert és aszpartámot sem tartalmaz.
Ami azonban a fő alkotóelemeket illeti, aminosavakban sincs hiány, hiszen hozzáadott L-glutamint és BCAA-t is tartalmaz!