+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Body builder-legendák az inspirációhoz

2020-10-05 11:49
Body builder-legendák az inspirációhoz
A body builderré válás nem csak az edzésben kíván meg kitartást, hanem az étkezés és az életvitelünk során is. Nehéz mindig a szem előtt tartani a kitűzött célt, de nem lehetetlen, számos legenda él ma még mindig velünk, akik nem is olyan régen ugyanilyen komolyan dolgoztak a sikerek elérése előtt.

Ebben a bejegyzésben olyan body builder-legendákat gyűjtöttünk össze, akikről már korábban írtunk, és akik történetét elolvasva átlendíthetjük magunkat a holtpontokon.

Ronnie Coleman

Ronnie Coleman igazán messziről indult, míg sportikonná vált. Miután számvitelt tanult a fősulin, diplomázás után nem tudott elhelyezkedni. Egy pizzériában dolgozott, és olyan szegény volt, hogy minden nap neki adták a megmaradt pizzákat.

Ezután belépett a rendőrséghez, ahol 11 évig húzta az igát. Eközben összeismerkedett egy amatőr body builderrel, akinek saját edzőterme volt, itt Coleman ingyen edzhetett, ha segített a tulajnak. Innen indult útjára a sportkarrierje, és sokadik próbálkozásra végül felért a csúcsra.

Kai Greene

Kai Greene igazi brooklyni bajkeverő, aki hatéves korától állami gondozásban nevelkedett. Mivel hirtelen növekedése miatt nem tudott mit kezdeni erejével, sok gondja akadt az iskolában. Erre figyelt fel a hetedik osztályban tanító angol tanára, aki Greene-t benevezte számos tini body building versenyre.

Kai sikert-sikerre halmozott, de egyre többet követelt magától. Amikor 1999-ben megnyerte az NPT Team Universe versenyét, nem volt elégedett magával, visszavonult edzeni, és újabb 5 év múlva lépett színpadra, ahol megindult diadalmenete.

Dexter Jackson



Dexter Jackson 1969 végén született a floridai Jacksonville-ben, de fiatalkoráról nem szívesen beszél. Ennek oka az őt akkor érő számos rossz tapasztalat lehet, hiszen később azt nyilatkozta, hogy a tanárai azt mondták neki, nem fogja semmire sem vinni az életben. Erre elhatározta, hogy bebizonyítja nekik az ellenkezőjét.

Ez annyira jól sikerült, hogy máig Jackson birtokolja a legtöbb body builder versenygyőzelmet a világon. Ezek között megtalálható 29 IFBB bajnoki cím, 20 Mr. Olympia helyezés, 5 Arnold Classics és számos más esemény.

Lou Ferrigno

Lou Ferrigno is brooklyni gyerek volt, rendőr családba születve nem igazán dúskáltak a jóban. Emellett kisgyerekként fertőzést kapott, amire majdnem ráment a hallása, később pedig a környékbeli gyerekek céltáblájává vált a halláskárosodása miatt.

Már serdülő korában edzett, de mivel nem volt pénze felszerelésre, ezért vasrudakkal és cementes vödrökkel súlyzózott. A body buildinget akkor sem hagyta abba, amikor tovább tanult. Ennek meg is lett az eredménye, már szakmunkásbizonyítványa kézhez kapását követően elnyerte a Mr. America díjat. Ezt később számos másik követte, köztük Mr. Universe és más versenyek.

2020-10-05 11:49