+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Zöld kávé kapszula a Scitec és BioTechUSA kínálatából

×
5 990 Ft
4 717 Ft +áfa
Részletek
×
4 990 Ft
3 929 Ft +áfa
Részletek
1

Zöld kávé kapszula az egészségért

Mi is az a zöldkávé?

A fekete kávébabok látványa egyikőnk számára sem idegen, számtalanszor találkoztunk már vele álmos reggeleken, amikor még félálomban, gépies mozdulatokkal készítjük el a kávénkat. Még azok is ismerik ezt látványt és érzést, akik éppen nem kávéznak, hisz mindig van a környezetünkben egy kávérajongó. Azonban a zöld kávészemek elsőre talán furcsának tűnnek, de persze nincs ebben semmi szokatlan. A zöld kávé valójában a kávészemek nyers formája, amelyeket nem pörköltek meg.
Fontos kiemelnünk, hogy a hagyományos pörkölés során a kávébabok értékes tápanyagot veszítenek el, többek között antioxidánst és fitokemikáliákat. Az utóbbiak olyan vegyületek, amelyek természetesen előfordulnak a növényekben. Ezek a vegyületek nem esszenciális tápanyagok, de fogyasztásuk számos egészségügyi előnnyel járhat. Jó hír, hogy a még pörkölés előtt álló kávé viszont megőrzi ezeket az aktív összetevőket (ezek hiányoznak a pörkölt kávébabból) és rendkívül hasznosak az egészség szempontjából.

Milyen formában kapható ez az étrend-kiegészítő?

A zöld kávé termékek számos formában elérhetőek a piacon. Az egyik legnépszerűbb formája a zöld kávé kivonat, ami ugyanúgy zöld kávészemekből készül, és számos pozitív hatása van. A zöld kávé kapszula is egy igen elterjedt forma, hiszen jól adagolható és könnyen fogyasztható, bárhova magunkkal tudjuk vinni, legyen szó akár a hétköznapokról vagy a hétvégi kirándulásokról. Az interneten sok webáruház kínál zöld kávé termékeket, így akár otthonról is megvásárolhatjuk ezeket. Fontos azonban, hogy vásárlás előtt ellenőrizzük a termék minőségét (pl. az adott termék hány mg zöld tea kivonatot tartalmaz) és eredetét, valamint kérjük ki a szakértő véleményét is a termék fogyasztásával kapcsolatban.

zöld kávé

Fogyókúra: Zöld kávé segítheti a fogyást?

Sokan állítják, hogy a zöld kávé hatékonyan segíti a fogyást. Ez valóban így van? Tényleg képes csökkenteni a testsúlyt? Valóban, többen azon a véleményen vannak, hogy ez az egyik legfontosabb előnye a zöld kávénak, hisz ebben az italban megtalálható klorogénsav segíti a test zsíranyagcseréjét. Csökkenti az éhségérzetet és javítja az anyagcserét, ami hozzájárulhat a testsúly csökkenéséhez.

Energizáló hatása

Ebben kávéfajtában is megtalálható a koffein, mely köztudottan élénkítő hatással rendelkezik, és ami növelheti az energiaszintet, javíthatja a koncentrációt. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a zöld kávé kisebb mennyiségű koffeint tartalmaz, mint a hagyományos pörkölt kávé, így nincsenek olyan nemkívánatos mellékhatásai sem. A pörkölt kávéval ellentétében tehát nem emeli meg a vérnyomást, nem okoz szívdobogást és nem leszünk tőle idegesebbek sem.

Antioxidánsok a szervezet védelméért

A zöld kávé gazdag antioxidánsokban, például polifenolokban és klorogénsavban. Ezek az antioxidánsok segíthetnek megakadályozni a különböző betegségek kialakulását. Az antioxidánsoknak köszönhetően a zöld kávé hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez és a szervezet általános egészségi állapotának javításához.

Stressz csökkentése zöld kávéval

A mindennapi élet során gyakran szembesülünk stresszel. A zöld kávéban található antioxidánsok és az alacsonyabb koffeintartalom kombinációja segíthet csökkenteni a stresszt és javítani a hangulatunkat. Az ital élénkítő hatása mellett nyugtató hatással is bír, ami segít ellazulni és így kiegyensúlyozottabbá válhatunk a hétköznapokban.

Zöld kávéval kapcsolatos mellékhatások

Bár a zöld kávé számos előnye van, de azért fontos megjegyezni, hogy lehetnek mellékhatásai is. Egyik ilyen lehet a koffeinérzékenység. Ebben a kávéban természetes módon előforduló koffein csupán kis mennyiségben található, de még így is vannak olyanok, akik érzékenyek rá. Másoknál fogyasztása gyomorproblémákat, például gyomorégést, hasmenést vagy puffadást okozhat. Érdemes megemlíteni, hogy a mellékhatások mértéke és gyakorisága személyenként eltérő lehet. Ha bármilyen kellemetlenséget vagy szokatlan tünetet tapasztalsz a fogyasztása során, akkor mindenképp érdemes háziorvossal vagy dietetikussal konzultálni.

Zöld kávéról

Ahogyan olvashattuk, a zöld kávé az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás kiváló kiegészítője lehet. Természetes formájában megtalálható antioxidánsoknak és klorogénsav tartalmának köszönhetően egész sor jó tulajdonsággal rendelkezik. Ha egészségesebben akarsz táplálkozni, vagy, ha fogyni szeretnél, ez a kávéfajta mindig hűséges társad lesz.

Legjobb tulajdonságai összefoglalva

  • erős antioxidáns
  • klorogénsavat tartalmaz
  • felgyorsítja az anyagcserét
  • segíti a zsírégetést
  • hatékonyan segíti a fogyást
  • koffeinmentes
  • növelheti a fogyókúra hatékonyságát