+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Szénhidrátok a Scitec és BioTechUSA kínálatából

×
4 390 Ft
3 457 Ft +áfa
Részletek
×
4 390 Ft
3 457 Ft +áfa
Részletek
Íz:
×
8 990 Ft
7 079 Ft +áfa
Részletek
Íz:
×
4 390 Ft
3 457 Ft +áfa
Részletek
Íz:
1

A szénhidrát

Szénhidrát: Miért fontos?

Nélküle a szervezet nem képes működni, még életben maradni sem. A túlzottan nagy mennyiségű és rossz minőségű szénhidrát bevitele azonban könnyen elhízáshoz vezethet. Ahhoz, hogy a testépítés, a fogyókúra vagy egyszerűen az egészséges életmód sikeres legyen, megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrátok fogyasztása szükséges, ráadásul megfelelő időrendben.

A tömegnövelő étrend nagy mennyiségű szénhidrátot ír elő, de a fogyókúrázóknál éppúgy megvan a napi előírt szükséglet. Hatalmas tévhit, hogy az egészséges életmódhoz és a fogyáshoz a szénhidrátokat el kellene hagyni. Viszont az igaz, hogy a gyors felszívódású változatainak fogyasztását csökkenteni kell. Testépítés és nagy fizikai igénybevétel során, edzések előtt vagy közben egészen más a helyzet. Bizonyos esetekben kifejezetten a gyors felszívódású szénhidrát az ideális választás.

Minden egészséges étrend tartalmaz szénhidrátokat is!

A lassan felszívódó szénhidrátok kiegyensúlyozott energiaellátást biztosítanak, így akár mozgásszegény életmódról van szó, akár rendszeresen nagy fizikai terhelésnek kitett szervezetről, a lassú felszívódású szénhidrátok alapszükségletek. A BioTech USA termékek között számos kiváló minőségű szénhidrát található, melyek között kiemelkedő a BioTech USA CarboX. A CarboX BioTech minőség, többszörösen bevizsgált, világszerte elismert és fogyasztott szénhidrát, mely testépítés vagy egyéb sportok űzése során remek étrendkiegészítő a maga 5 féle, eltérő felszívódási idejű szénhidráttartalmával. A BioTech USA komplex szénhidrátok többféle kiszerelése (500g, 1kg, 2kg) és íze (citrom, kékszőlő, őszibarack, narancs) választási lehetőséget biztosít, akár tömegnövelő étrend kiegészítése a cél, akár kimerítő, kardio jellegű tevékenyég támogatása.

A napi szénhidrát bevitel többféle élelmiszerből származhat, azonban normál étkezéssel szinte lehetetlen magas minőségű, többféle felszívódási idővel bíró, és pont megfelelő mennyiségű szénhidrátot fogyasztani. A fehér kenyér és társai, a szokványos pékáruk ritkán tesznek jót szervezetünknek. A bennük lévő gyors felszívódású szénhidrátok rövid idő alatt jelentősen megnövelik a vércukorszintet, amely miatt a szervezet inzulintermelése is ugrásszerűen nő. A megnövekedett inzulinszint a vércukorszint gyors zuhanását eredményezi, amely szédülést, fejfájást és éhségérzetet okoz. Ez nem csupán fogyókúrás szempontból hátrányos, de alapvetően egészségtelen is. A lassan felszívódó szénhidrátok viszont nem okoznak ilyen drasztikus és megterhelő változásokat, hanem folyamatos és egyenletes energiaellátást biztosítanak. Aki a megfelelő mennyiségű lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztása mellett dönt, sokkal fittebbnek, erővel teltebbnek érezheti magát és az evési rohamai is elmúlnak.

Mennyi a szervezet napi szükséglete?

Az ideális napi szénhidrát bevitel átlagos életvitel mellett felnőtt, normál testsúlyú férfiak esetén kb. 480 gramm. Fogyáshoz viszont mindössze 390 gramm körüli mennyiség vihető be, míg a tömegnövelő étrend 640-650 gramm szénhidrátot is megkíván. Nők esetén átlagos életvitel mellett ez a szám mindössze kb. 350 gramm, fogyás eléréséhez 270-275 gramm, tömegnöveléshez pedig 455 gramm körül mozog.

A legjobb tömegnövelő étrend gazdagon tartalmaz jó minőségű szénhidrátokat, melyek egy részét a BioTech USA termékek között érdemes keresni. A célzott táplálkozás jótékony hatásai hamar érződnek. A testépítés, tömegnövelés céljából fogyasztott ételek és étrendkiegészítők azonnal tesztelhető táplálékok, hiszen a fáradékonyság, a tömeg növekedésének elmaradása vagy lassulása, esetleg az izomerő nem megfelelő mértéke rögtön megmutatja, ha valamiből kevés vagy nem megfelelő került a szervezetbe. A BioTech tömegnövelő szerek mellett a minőségi szénhidrátok és egyéb kiegészítők kínálnak hatékony segítséget a célok eléréséhez. Kínálatunkban többféle tömegnövelő szer, szénhidrát, edzés utáni szénhidrát, edzés közbeni állóképesség növelő található.