+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Súlyemelő öv a Scitec és BioTechUSA kínálatából

×
5 990 Ft
4 717 Ft +áfa
Részletek
Méret:
×
6 190 Ft
4 874 Ft +áfa
Részletek
Méret:
×
5 790 Ft
4 559 Ft +áfa
Részletek
Méret:
×
9 990 Ft
7 866 Ft +áfa
Részletek
Méret:
×
9 990 Ft
7 866 Ft +áfa
Részletek
Méret:
×
8 490 Ft
6 685 Ft +áfa
Részletek
Méret:
×
3 790 Ft
2 984 Ft +áfa
Részletek
Méret:
1

Súlyemelő öv: top fitness és súlyemelő övek

Miért fontos az edzéshez és kinek ajánljuk a súlyemelő övet?

A súlyzókról, a különböző testépítő és alakformáló gépekről gyakran beszélünk, de viszonylag kevesebb szó esik az egyik olyan kiegészítőről, mely nemcsak hatékonyabbá teszi a súlyzós edzéseket, hanem segít a sérülések megelőzésében is: ez a súlyemelő öv.
A súlyemelő övek több kategóriában érhetők el, vannak testépítőknek, súlyemelőknek, és erőemelőknek való övek. Nézzük meg a súlyemelő öv különböző típusait, beleértve a bőrből és szövetből készült, valamint a csatos és tépőzáras változatokat is.

súlyemelő öv

Övek testépítéshez

A testépítőknek szánt súlyemelő övek (ez a body building névvel ellátott sorozat) általában szélesebbek és vastagabbak, hogy megtámasszák a hát- és derékizmokat, így biztosítva védelmet az esetleges sérülések ellen. A bőrből készült övek rendkívül népszerűek a testépítők körében, mivel tartósak és jól mutatnak.

Súlyemeléshez? Súlyemelő öv!

A súlyemelők olyan gyakorlatokat végeznek, ahol a technika és az izomzat egyaránt fontos, ezért a súlyemelő öv (weightlifter övek) kiválasztásánál egyik fontos szempont, hogy pontosan illeszkedjen, és stabil tartást biztosítson. A szövetből készült tépőzáras övek általában kedveltek a súlyemelők körében, mivel könnyűek és a gyakorlatoknak megfelelően gyorsan beállíthatók.

Erőemelő öv sportolóknak

Az erőemelők hatalmas súlyokkal dolgoznak, számukra a súlyemelő öv (powerlifter övek) kiválasztásánál a stabilitás az egyik legfontosabb szempont. A csatos övek felettébb népszerűek az erőemelők körében, mivel könnyen beállíthatók és megbízhatóan rögzítik a derekat.

Bőr vagy szövet övet válassz?

Mind a bőr, mind a szövetből készült súlyemelő övnek megvannak a maga előnyei. A bőrből készült övek hosszabb élettartamúak és jobban mutatnak, míg a szövetből készült övek, könnyebbek és jobban szellőznek, így hosszabb ideig viselhetők.

Marhabőr vagy műbőr öv?

Marhabőr övek általában a prémium minőségű övek közé tartoznak, mivel a marhabőr különlegesen tartós és időtálló anyag. Ezért általában drágábbak is, mint a műbőr övek. A tartósság mellett a természetes bőr miatt ezeknek az övek nemcsak szépek, de rendkívül jó illatúak is. A műbőr övek, bár sok esetben nagyon hasonlítanak a marhabőr övekre, szintetikus anyagból készülnek és kevésbé tartósak mint a valódi bőr övek. A műbőr övek általában olcsóbbak, ugyanakkor könnyebben tisztíthatók, mivel nincs szükség bőrápoló szerekre.

Csatos vagy tépőzáras?

A csatos és tépőzáras súlyemelő övek közötti választás a személyes preferenciáktól függ. A csatos övek felcsatolása talán időigényesebb, míg a tépőzáras övek könnyen állíthatók és gyorsan fel- és levehetők.

Milyen edző öv fajták vannak és mi alapján válassz?

A súlyemelő öv kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyéni edzési célokat. Legyen szó testépítésről, súlyemelésről, vagy erőemelésről, a súlyemelő öv egy nélkülözhetetlen kiegészítő az edzések során. Segítségével keményen edzhetsz, kiváló eredményeket érhetsz el és a sérüléseket is könnyedén elkerülheted.