A fehérje a három fő makronutriens egyike.
Az emberi szervezet második leggyakoribb anyaga a víz után, hiszen sejtjeink döntő többsége, így a bőrünk, a hajunk, a körmünk, a szerveink, csontjaink és izmaink is proteinből épül fel.
A protein tehát nagyon fontos az emberi szervezet számára – de miért olyan fontos a sportolóknak?
Sport közben lényegében megszakítjuk az izomfehérjéket azon a területen, ahol a mozgási mechanizmus történik – futás közben például a lábakban –, amit a szervezet a regeneráció és pihenés során sokkal erősebben épít vissza.
Ehhez azonban extra fehérjére van szüksége, amelyet táplálékból tudunk bejuttatni számára.
Ahhoz azonban, hogy az “építéshez” megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasszunk, viszonylag nagy mennyiségű fehérjeforrást kell ennünk, ami sokak számára megterhelő lehet.
Az emberi szervezet és a sportolók legjobb fehérjeforrásai a következők:
Sovány húsok (pl.: szárnyasok)
Halak (pl.: lazac, tonhal)
Tojás (a fehér része)
Tejtermékek (pl.: túró)
Gabonák (pl.: zab)
Látható, hogy aki fehérjét szeretne fogyasztani, annak bőven van választási lehetősége.
Akinek ez ne lenne elég: van még egy fehérjeforrás, amely rengeteg proteint tartalmaz, ráadásul olyan extra tápanyagokat is, amelyek rendkívüli módon elősegítik az izomgyarapodást és a teljesítmény javulást (pl.: kreatin).
Ez a kategória nem más, mint a vörös hús, amelyeknek talán legfontosabb láncszeme a marha fehérje.
Ezt a típusú fehérjét beef proteinnek is nevezik, az állatból készült protein por pedig friss marhahús nyersanyagból van előállítva, mindenfajta hormon hozzáadása nélkül.
Ez a hús viszonylag magas fehérjetartalommal rendelkezik, ráadásul igen gazdag vasban és kreatinban.
Előbbi rendkívül fontos a vérkeringés és a vérsejtek egészségének megőrzésében, míg utóbbi az egyik legjobb természetes teljesítményfokozó.
Ami pedig mindkét összetevőről elmondható: rendkívül fontosak az izomépítés és a tömegnövelés szempontjából.
A vas ugyanis megnöveli a vér oxigénszállító képességét, így az könnyebben tud az izmokba áramolni, a kreatin pedig beépül az izmokba, és vizet tart vissza, ezáltal azok jóval nagyobb teljesítményre lesznek képesek és a méretük is megnő.
Emellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és mivel állati eredetű fehérje, ezért teljes értékűnek számít – nincs szükség más fehérjékkel való kombinálásra.
Ami azonban talán a legnagyobb előnye, hogy a marhafehérjére való érzékenység rendkívül ritka, hiszen nem tartalmaz laktózt, glutént, szóját vagy más allergén anyagot.
A Scitec és a BioTech fehérje készítményei rendkívül minőségiek és biztonságosak – nem hiába váltak Magyarország piacvezető táplálékkiegészítő gyártóivá.
Kínálatunkban mindkét cég termékei megtalálhatóak, legyen szó például a BioTech USA Beef Proteinjéről, amely hatalmas népszerűségnek örvend az ételallergiás emberek körében, hiszen 92-es BV értékével a legtöbb növényi fehérjeforrást megelőzi, így bárki számára jó lehet, aki nem képes megemészteni például a tejsavót.
Ugyanolyan minőségi, megbízható és finom terméknek számít a Scitec Nutrition 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides készítménye is, amely 83%-os fehérjetartalmával, enzimatikusan hirdolizált fehérjéivel és rendkívül finom ízeivel hasonlóan jó döntés, mint a BioTech terméke.
Mind a BioTech USA, mind pedig a Scitec Nutrition fehérjéi 100%-ban biztonságosak, hiszen a legszigorúbb ellenőrzéseken esnek át, mielőtt a boltok polcaira kerülnek – nem mellesleg világszerte több millió elégedett vásárlóval büszkélkedhet mindkét márka.
Webshopunkban rengetegféle más fehérjét is kínálunk, legyen szó például más állati vagy növényi forrásból származó fehérjeporokról, fehérje szeletekről vagy épp a vegán életmódot folytatóknak szánt növényi proteinekről.