A D-vitamin egy részét a szervezet saját maga állítja elő napfény hatására, de a tényleges UV sugárzás és a D-vitamin szintézis számos tényezőtől függ (pl. évszakok, helyszín, napon töltött idő, életkor, szmog, bőrszín). A D-vitamin természetes módon előfordul ételekben is, mint D2-vitamin (ergokalciferol) és mint D3-vitamin (kolekalciferol), de étrend-kiegészítők formájában is bevihető.
A D-vitamin hozzájárul az egészséges izomfunkció, az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a kalcium és foszfor normál felszívódásához, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban is.
* Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által tudományosan bizonyított, és az Európai Bizottság (EC) által engedélyezett állítások.
Naponta 1 D3-vitamin Forte kapszula bevétele ajánlott étkezés közben.
Értékelés-véleményezés