+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Elképesztő dolgok, amit nem tudtál Arnoldról!!

2020-09-17 11:33
Elképesztő dolgok, amit nem tudtál Arnoldról!!
Mindenkinek vannak titkai még akkor is, ha a világ egyik legnagyobb testépítője, ha az egész életét reflektorfényben töltötte, ha könyvet írtak az életéről, és többszörös Mr. Universe. Schwarzenegger. Egy név, akit mindenki ismer, mégis van néhány titka, amit eddig nem tudtál, de mi most elmondjuk (és direkt nem a tipikus Svarzit mutatjuk meg neked)

Schwarzenegger: I’ll be back.

Mielőtt elmondunk neked egy csomó olyan érdekességet amit eddig nem tudtál Arnoldról csak egy apró érdekesség. A Terminátor (a film amit szinte mindenki látott) szállóigéje, kulcsmondata, a „Visszatérek” ami angolul I will be back. Eredetileg I will come back-et kellett volna mondania de mivel többször elvétette a felvételen, és I’ll be back-nek mondta, ezért végül ez maradt. Hát ilyen Ő.

De még van néhány szuper titkunk róla, kezdjük is el.

15.

Ez a szám nem azt jelenti, hogy ez a 15. „mindent elmondunk Arnoldról” pont, hanem ennyi idősen kezdte el a súlyemelős (vagy body building) tréningeket. Addig, tulajdonképpen egyetlen percet sem foglalkozott vele.

20.

Tovább játszunk a számokkal. 15 évesen kezdett testépítéssel foglalkozni, és 20 éves korára megnyerte az első Mr. Universe címét. Mindössze 5 év kellett ehhez, és ő lett a világon a legfiatalabb Mr Universe is. 

Az apja nem (őt) szerette

És ebben semmi túlzás nincs. Az apja egyszerűen nem tudta elfogadni Arnolod Schwarzeneggert mert azt gondolta, hogy a felesége megcsalta őt és nem ő a kis Arnold apja. Fura is volt a kissrác, aki akár képes volt arra is, hogy az éjszaka közepén betörjön a konditerembe, hogy aztán a  kiérkező rendőrök azt lássák, ahogy Arnold éppen edz. hajnali 2 órakor.

Nehéz gyerekkora volt

Schwarzenegger azon vágya, hogy önálló emberré váljon, és elhagyja hazáját, Ausztriát, köze lehetett ahhoz, hogy a családi légkör feszült volt. Rettenetes kapcsolatban állt apjával, egy osztrák rendőrfőkapitánnyal, aki a második világháborúban Németország mellé állt, belépett a náci pártba is, és rendszeresen bántalmazta Arnoldot.

Ezért nyerte meg a Commando című film főszerepét:




Mint minden osztrák férfi, Schwarzenegger is katona lett 18 éves korában egy évre. Állítólag amikor a Commando című filmhez kerestek főszereplőt a próbafelvételek alatt akaratlanul is úgy mozgott, nézett, cselekedett mint egy igazi katona harchelyzetben. Nem volt kérdés, hogy ki kapja a szerepet.

Esélytelen volt, hogy befusson: befutott

Képzeld el a Schwarzenegger nevet Amerikában, tedd hozzá, hogy iszonyatos német akcentusa van, a filmvászonra túl izmos a teste (ezt akkor még ki merték mondani) és az egész élete valahogy zavaros. Kizárt, hogy befusson. Szóval befutott, mert ez Amerika.

Majdnem nem ő lett a Terminátor

Utólag nehéz elhinni, de majdnem nem ő lett a Terminátor. Cameron eredetileg valaki olyasvalakit szeretett volna, aki normálisnak és átlagosnak tűnt, és eltűnhet a tömegben. Lance Henriksonra gondolt (aki később a püspököt fogja játszani Cameron’s Aliens-ben), de végül Schwarzenegger mellett döntött. Jól.

Nem mondjuk, hogy egyenes út vezet a Biotech termékekkel oda, hogy mindenkiből legyen egy Schwarzenegger, de kattints, és nézz szét nálunk.


2020-09-17 11:33