+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

C-vitamin

2020-06-12 18:45
C-vitamin
Ha van vitamin, amit nem kell bemutatni az a C-vitamin, amit kicsit sajátunknak érzünk talán mert Szent Györgyi Albert tanulmányozta (és kapott érte orvosi Nobel díjat). Biztos tudod a C vitaminról, hogy nem lehet túladagolni, és azt is, hogy tulajdonképpen aszkorbinsav. Azért bátran olvasd el a cikket, mert lesz benne újdonság.

Azt tudtad, hogy a C vitamint a..

Biztosan azt hitted, hogy a C vitamint csak úgy előállítja a szervezetünk, pedig nem: egészen egyszerűen ezt a vitamint képtelen a szervezetünk előállítani, ezért kizárólag külső forrásból tudjuk bevinni a szervezetünkbe. Ha nincs a szervezetedben elég C-vitamin, akkor elég hamar kialakul a hiány, viszonylag kellemetlen és könnyen beazonosítható tünetekkel. Máris megmondjuk mik ezek, és mondunk 5 tényt, amit soha nem hallottál még a C vitaminról.

Ha hiányzik a C vitamin

A legkönnyebb megelőzni a C-vitamin hiányát (akár azzal, ha kívülről mesterségesen por, rágótabletta, vagy akár tabletta formájában) úgy, hogy folyamatosan pótlod magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökkel, ételekkel. ha mégis kialakul a C-vitamin hiány, akkor fáradékony leszel, ingerlékeny, kihullhat a fogad, vérezhet az ínyed (ezek például a skorbut velejárói). Szóval jobb megelőzni ezt, és időben pótolni a C vitamint.

Van, amit nem tudtál a C vitaminról. Máris mondunk róla 5 meglepő tényt!

5: Sokkal többre jó, mint gondoltad

Egyes kutatások szerint a C-vitamin javíthatja a szív- és érrendszer egészségét azzal, hogy csökkenti a magas vérnyomást és a „rossz” koleszterin szintjét. Az is hasznos, hogy a C-vitamin segít megtartani az érfalak rugalmasságát.

4: Nem tudjuk előállítani

Senki nem tudja hogyan, de valahogy – az evolúció során – elvesztettük a C-vitamin előállításához szükséges négy létfontosságú enzimünket, ezért képtelenek vagyunk előállítani. Emiatt külső forrásból kell beszereznünk.




3: Baj van, ha cigizel

Oké, biztosan nem teszed, de ha tennéd bajban lennél, mert a dohányzás rengeteg C vitamint von el a szervezetedből. Szóval, ha dohányzol, akkor még jobban oda kell figyelned a pótlásra.

2: Ha vesegondod van, óvatosan

Azt mondják, hogy a C vitamint nem lehet túladagolni azonban ez nem igaz, mert lehet. Ha gond van a veséddel akkor csak bizonyos mennyiségű C vitamint szabad fogyasztanod.

1: Bevetik a rák ellen is

Vannak orvosok, akik extrém magas dózisban adnak rák esetén C vitamint, mert segítheti a felépülésedet (ám ezek az adatok ellentmondásosak, mert még nem bizonyított a hatékonyság).

Ha szükséged van C-vitamin utánpótlásra, nálunk többféle kiszerelésben is megtalálod, csak kattints, és szállítjuk is.

2020-06-12 18:45