A D-vitamint a test természetes módon állítja elő, amikor közvetlen napsugárzásnak van kitéve, viszont a tényleges kitétel az UV-sugárzásnak és a D-vitamin szintézis számos tényező függvénye (pl. évszakok, hely, idő, életkor, szmog, bőrtónus).
A D-vitamin természetes módon előfordul ételekben is, mint D2 vitamin (ergokalciferol) és mint D3 vitamin (kolekalciferol), de táplálék-kiegészítők formájában is bevihető. A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer és az izmok normál működéséhez, valamint a csontok, a fogak normál állapotának fenntartásához, illetve a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához.*
*Tudományosan bizonyított, Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett állítások.
Naponta 1 D3 vitamin kapszula bevétele ajánlott étkezés közben.
Tej-, szója- és tojásfehérjét, glutént, ill. mogyorót feldolgozó üzemben készült! A termék szóját és tejfehérjét feldolgozó üzemben készült.
Értékelés-véleményezés