+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Vitamin kisokos 2. rész

2020-11-30 12:12
Vitamin kisokos 2. rész
Az előző bejegyzésünkben már elkezdtük a vitaminokról írt cikkeink áttekintését, de olyannyira szerteágazó ez a témakör, hogy nem értünk a végére. Mivel ebben a nagyon fontos kérdésben semmit sem szabad kihagyni, ezért még egy cikkben folytatjuk az összefoglalót, a két bejegyzésben pedig tényleg minden fontos dolog meglesz.

Miért van szükség a multivitaminra?

Sportolóként tudjuk, hogy a vitaminok nélkülözhetetlenek, a multivitaminok pedig jó forrást biztosítanak a megfelelő komplex bevitelére. Hogy pontosan miért is van szükségük rá? Azt egy külön cikkben mutattuk be, ahol 5 okot is felsoroltunk erre: Ezért van szükséged a multivitaminra: 5 ok!

Szupergyümölcsök

Nem csak vitaminkészítményekkel lehet magunkról gondoskodni, hanem nem szabad elfelejtkezni az élvezeti értékről sem. A gyümölcsök elsődleges vitaminforrásnak számítanak, de ami még ennél is jobb, hogy nagyon finomak! Ráadásul az egyik legtisztább vízforrást kínálják a számunkra, mely még az ásványvizeknél is teljesebb értékű lehet.

Emellett pedig az már csak egy igazi bónusz, hogy a legjobb szupergyümölcsök bármikor elérhetők, és pont nem a méregdrága termékeket kell megvennünk. Erről itt írtunk: Szupergyümölcsök a testedzéshez is.

Tippek a kezdő testépítők számára

Kezdő testépítőként az egyik legnagyobb problémát a megfelelő étkezési szokások és a tápanyagok bevitele jelenti. A vitaminokat abban a bejegyzésben is érintettük, amelyet a most edzeni kezdőknek készítettünk. Itt nem csak azt emeltük ki, hogyan érdemes vitamint bevinni, de beszéltünk például a rostokról is. A cikk itt található: Tippek kezdő testépítők számára 2. rész

Amit az aminosavakról tudni kell




Az aminosavak a szervezet építőkövei, és nélkülözhetetlenek a fehérjék felépítésében. Két fő típusuk az esszenciális- és a nem esszenciális aminosavak, előbbieknél nagyon fontos tudnivaló, hogy a szervezetünk nem képes előállítani őket. Ezért az edzés után komoly figyelmet kell szentelni a pótlásukra, melyhez az étkezés és az étrendkiegészítők együttese szolgáltathat forrást.

Az aminosavakról két bejegyzést is készítettünk. Az elsőben az alapvető tudnivalókat mutattuk be, beszéltünk az esszenciális- és nem esszenciális típusokról, és az aminosavak forrásairól. A cikk itt található: Mik azok az aminosavak?

Az esszenciális aminosavakat külön is feldolgoztuk, és egy cikkben végig mentünk az egyes változatain. Ebben szó volt az L-fenilalaninról, a lizinről, a valinról, a metioninről, a leucinről, a treoninről, az izoleucinről és a triptofánról. Az igazán részletes anyag itt olvasható el: Az esszenciális aminosavak hatásai a szervezetre

Végül pedig, az aminosavak kérdésköre felmerült a megfelelő fehérbevitelről szóló cikkünkben is. Itt átbeszéltük a proteinek szerepét a szervezetünkben, az aminosavakhoz való kötődésüket, a megfelelő táplálkozás fontosságát és még számos más témakört.

A bejegyzésből az is megtudható, melyik élelemforrásból milyen hasznosulással szívódik fel a fehérje. A teljes cikk itt található: Miért fontos a megfelelő fehérjebevitel?

2020-11-30 12:12