+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazcime.hu

Body builder tények Arnold Schwarzeneggerről

2020-10-28 11:58
Body builder tények Arnold Schwarzeneggerről

Bár egy korábbi cikkünkben már összeszedtünk érdekességeket Arnold Schwarzeneggerről, koránt sem csak ennyit lehet tudni erről az élő legendáról. Ebben a bejegyzésben olyan tényeket gyűjtöttünk egybe, melyek kifejezetten a body building világához kötődnek, és a segítségükkel további inspirációt kaphatunk a néha igazán nehéz edzéshez.

Ő a legfiatalabb Mr. Universe a történelemben

A filmes karrierje előtt Arnold szinte mindent megnyert a testépítés világában, amit lehetett, köztük a Mr. Universe című megmérettetést is. Azt azonban kevesen tudják, hogy ő volt minden idők legfiatalabbja, aki elvihette ezt a címet, 20 évesen sikerült neki.

Ráadásul ez 1968-ban volt, azóta egyetlen versenyző sem tudta ilyen fiatalon elhódítani a trófeát, ami jól mutatja, mennyi hihetetlen energiát tett bele Arnold az edzésbe.

Arnold hitt benne, hogy a testépítéssel juthat előbbre

Arnold Schwarzenegger vidéki gyerekként mindig Amerikába vágyott, ez azonban a II. világháborút éppen csak lezáró Ausztriában álomnak tűnt. Arnold azonban mindent a testépítésre tett fel, úgy gondolta, hogy majd ennek segítségével előbbre juthat.

Az eredményeket tekintve, igaza is volt. 1966-ban ült először repülőgépen, Angliába utazott, ahol a második helyet szerezte meg az Mr. Universe-en. Ekkor figyelt fel rá Charles Bennett, aki mentorává vált, és Londonban szállást is adott neki. Ezek voltak az első lépései Arnold professzionális karrierjének.

Üres zsebbel költözött át Amerikába

Arnoldnak végül 1968-ban sikerült átköltöznie Amerikába, de szinte semmi pénzzel sem rendelkezett. A kaliforniai Gold’s Gymben kapott állást, ahol ingyen edzhetett. Itt segítenie kellett a tulajdonos body builder karrierjét, aki végül nem lett híres, helyette Arnold indult el a ranglétrán.




A Gold’s Gymben olyan kiváló sportolókkal hozta össze az élet, mint a wrestler Ric Drasin vagy a súlyemelő és szintén wrestler Billy Graham. Velük életre szóló barátságot is kötött, és karrierjük jelentősen inspirálta Arnoldot az első Mr. Olympia megnyerésében. Végül további 6 alkalommal hódította el ezt a trófeát.

Az izmai miatt kapta első filmszerepét

Arnold szépen kidolgozott teste miatt kapta meg az első filmszerepét is, ahol a főszereplőt alakította az 1969-es Hercules in New Yorkban. A történet szerint Herkules megunta az életét az Olümposzon, és lejött az emberek közé, hogy a Nagy Alma városában mindenféle kalandba keveredjen.

Schwarzenegger a felvétel során sokszor támaszkodott hihetetlen kitartására, hiszen medvével harcolt a Central Parkban vagy egy harci lovasszekérrel üldözte az autóval menekülő rablókat. Arnold angoltudása ekkoriban még igen kezdetleges volt, ezért utó szinkronizáltak a művet a moziba kerülés előtt.

Csak évekkel később készült el az a változat, ahol a beugró színész hangját újra Arnoldéra cserélték. A felvétel előtt Schwarzenegger ügynöke elhitette a producerekkel, hogy az osztrák testépítő beszél angolul, amikor pedig kiderült a trükk, már nem szívesen cserélték le kiváló testi adottságai miatt.


2020-10-28 11:58